hej på er
jag gjorde en sån riktigt lyckad macka för en stund sen att jag känner att jag måste dela med mig av receptet. Så här gjorde jag:
I burk hummus ( uttalas hommos, så nu vet ni det)
tahini ( sesampasta)
citron
olivolja
tabasco
flingsalt
timjan
hemmagjord rårörd lingonsylt
Smäll ut en burk hummus i en skål, rör ner ca en halv deciliter tahini ( snåla inte)
pressa ner en halv citron och halv deciliter olivolja ( samma sak här, snåla inte)
smaka av med salt och lite timjan och tabasco efter smak ( jag tar gärna i då jag gillar lite sting)
Rosta grovt bröd ( helst något schysst surdegsbröd)
Smäll på en rejäl klick hummus på det rostade kallnande bröded, gör en liten grop i röran och klicka i hemmagjord rårörd lingonsylt ( recept nedan) i mitten. Garnera med en liten timjankvist.
Klart!
fantastisk macka som kommer få era smaklökar att dansa lambada.
smaklig spis :)
rårörd lingonsylt
Har upptäckt de e ruggigt enkelt att göra egen rårörd lingonsylt. Min vän CB är helt tokig i köpe rörörd lingonsylt, men här kommer alltså ett godare och nyttigare alternativ.
Lingon ( frysta)
muscadovosocker
ingefära
timjan
här finns det inget direkt recept utan man rör i ingridinenserna lite på känn. Men räkna ändå med att man måste ta lite mer socker än vad man tror dvs minst 1 dl ( beroende lite hur mycket lingon man har och hur syrligt/sött man vill ha det. Jag gillar när det inte blir för sött utan sockret ska bara göra lingon lite mer milda.
Riv ner ingefära och färsk eller torkad timjan ( var försiktig med timjan, det ska bara vara en liten hint av den) men du behöver inte snåla med ingefäran.
Rör ihop, häll upp på burk, förvara i kylskåp och använd den i filmjölken eller som jag på min goda hummusmacka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
nice kombo, typ godis
haha va söt du är, gourmanden!
skriv om ögat
Skicka en kommentar